Klimaplan A – for der er ingen plan B!

Vi kan noget med klima i Ringkøbing-Skjern Kommune. Her laver vindmøller og solpaneler naturens kræfter om til grøn energi. Her arbejder erhvervslivet aktivt med grønne forretningsmodeller. Her lever mennesker i og med naturen. Og nu skal vi vise, hvilke kræfter der gemmer sig i Vestjylland – både kræfterne i naturen, og kræfterne i vores fællesskaber.

Klima-neutrale og klima-robuste i 2050

Sammen med 95 andre danske kommuner har Ringkøbing-Skjern Kommune forpligtet sig på nogle ambitiøse klimamål. Vi vil være klimaneutrale senest i 2050 – det betyder, at vores udledning af CO2 og andre klimagasser skal helt i bund. Vi vil også være klimarobuste i 2050. Det betyder, at vi vil sikre, at vi kan imødegå de klimaforandringer, vi ved der er på vej – mere regn, mere vind, længere tørkeperioder.

Klimaplanen handler ikke kun om kommunen. Den handler også om alle dem, der virkelig har mulighed for at rykke på klimadagsordenen. Derfor har kommunen indgået klimapartnerskaber med landbruget og erhvervslivet for at sætte endnu mere skub i de grønne ambitioner.

Kommunens klimapolitik

Læs kommunens klimapolitik 2023-2026.